fredag, oktober 28, 2005

Microsux tar över



I Microsofts nya operativsystem, Windows Vista, så kommer det att ingå en spärr mot piratkopierade och "opassande" programvaror. Det innebär att om du vill se en film så måste du ansluta till microsoft server för att kontrollera att din film inte är pirat av något slag. Kortsagt så kommer Microsux att övervaka hela våran datoraktivitet framöver. Microsux kommer alltså i sammarbete med film och musikindustrin bestömmaöver vad som är lämpligt för en datoranvändare att ha på sin dator.

Är det bara jag som tycker detta är fel? Jag menar, för mig är det som att Göran P. skulle sätta upp en övervakningskamera i mitt hus. Som om inte detta vore nog så kommer Windows Vista endast att fungera med speciell hårdvara, som är godkänd av Microsux. Det är enligt dem själv för att slippa cracks eller liknande piratprogram som tar bort mjukvaruspärren.
Om det nu allt blir som planerat så kommer Microsux att kunna styra datorhandeln åt precis det håll de vill på PC-sidan, vilket är väldigt synd.

Hoppas att andra stora datoraktörer för alternativa operativsystem så som Apple kommer att utnytja läget nu när Microsux gräver sin egen grav. Apple OS X är faktiskt det ända operativsystem som kan jämnföras med Windows i dagsläget. Visst finns Linux, men Sven Svensson vill kunna navigera genom att klicka sig fram, inte skriva koder varana sekund (inget ont om linux nu, tux4life!).

Mitt drömsenarium i nuläget vore att Microsux körs i botten i och med Windows Vista och att Apple får fler marknadsandelar. Men som det ser ut nu så är det en omöjligthet tyvärr. Det är bara till och öppna valfri reklamtining från jättarna ute på tornby och bläddra fram till datorsidorna, inte ser man någon Mac där? Därimot finns det en del HP, Fujitsu Siemens, Dell, mm. Alla dessa har kontrakt med Microsux som gör att Vista kommer att vara installerat från början. Fortsätta att bläddra till spelsidorna, där finns det PS2, Xbox, Gamecube och så PC. Även där syns inget av Mac-kompliatet.
Apple har kortsagt lite att jobba med om de vill vara med matchen. Den kanske viktigaste frågan är nog ända priset. För en iMac G5 får man idag punga upp 13500 kronor, vilket är väldigt högt för en svensson-dator.

Som tur är är inte allt detta spikat ännu, Microsux kan forfarnade överaska och visa vad de egentligen är bäst på, att stimulera Svensson's datorbehov!

För er som inte känner mig så bra, så betyder Microsux Microsoft

1 Comments:

At 11:28 em, Blogger Anton said...

Håller med dig, Microsux får inte göra såhär! Windows Vista trodde jag skulle bli ett bra operativsystem! Inte då.. Ioförsig tror jag att det inte är någon fara, finns det en funktion eller något i en mjukvara så går det alltid att hack a sönder den irriterande grejen. Om tillräckligt många haxar kommer det nog att fixa sig. Hur många försök har inte mjukvarubranschen försökt göra för att vi måste köpa deras produkter (tänker på serial-bajs och sånt). Inte har det lyckats. Länge leve haxxor! ;)

 

Skicka en kommentar

<< Home