tisdag, oktober 04, 2005

Podcasting



Podcasting (eller Podradio som det heter på svenska) är ett rätt så töntigt ord, men det är rätt smart. Det går ut på att man kan ladda hem sina favoritradioprogram till sin mp3-spelare. Podcasting uppfanns av någon smart kille på Apple, namnet är en blandning av iPod och broadcasting.
När det kom ut i sommras så var det rätt många som var negetiva till det, de såg de mest som en nödlösning av apple i och med att de inte har "riktigt" radio i iPod.
Men efter ett tag så kom folk på hur användbart det egentligen är. Jag till exempel tycker att Salva i P3 är jättebra, men jag glömmer alltid att lyssna på det. Då kan man ställa in i iTunes (eller något annat poccasting-program) att den ska ladda hem det senaste programmet av Salva till datorn när det kommer ett nytt avsnitt.
De enda nackdelarna med podcasting är att det finns ett så dåligt programutbud på svenska. Dock så har Sveriges Radio sagt i ett pressmeddelande att alla deras program snart ska finns i podradio-form.

Länkar: SR's podradiosite, Apples Podcastingsite

2 Comments:

At 10:09 fm, Anonymous Anonym said...

Hej Henrik! En detalj bara: podcasting uppfanns av Adam Curry eller Dave Winer, beroende på hur man ser det. Inte Apple. Förresten, ta en titt på Podradio.nu för att hitta bra sändningar.

 
At 3:55 em, Blogger Anton said...

Podcasting är ju som sagt ett väldigt användbart verktyg men.. Som vissa bloggare gör och tror, det går inte att blogga med podcasting. Det är inget bra, totalt värdelöst och faktiskt inte ens roligt.

 

Skicka en kommentar

<< Home