måndag, oktober 24, 2005

Forumsyndromet



Webforum finns det en hel del av på internet nuförtiden. Vissa är är rätt så allmänna medans andra är profilerade mot ett visst ämne.
Forum är enligt mig ett av de bästa sätten att lösa sina datorproblem och få reda på om en viss produkt är bra eller ej.

Men sen finns det de som förstör webforumen. Det är de som tittar i forumet minst tio gånger om dagen för att se om de kan få svara på något. I 90% av fallen är deras inlägg helt och hållet meningslösa och den som sökte hjälp kunde lika gärna ha klarat sig utan hans eller hennes inlägg. Även om man söker hjälp och skriver att man har sökt men ej hittat nått så ska de ändå envisas med att skriva "söööööööööööök-knappen ffs" och "har du hört talas om google?". Man undrar ju vad dem fick i svenska? Kan även tilläggas att dessa personer nästan bara skriver i offtopicdelen = man behöver egentligen inte veta nått för att kunna svara.

Varför gör de så här då?
Min teori är helt enkelt Topplistan som finns på de flesta morderna webforum. De som har skrivit mest inlägg hmnar på denna lista. Oftast har den som ligger först rätt hög status på forumet och skriver vettiga inlägg, medans de på 5-10 plats mest skriver onödiga och meninglösa inlägg bara för att få mer "posts" som det kallas. Givetvis finns det undantag, men det är vad jag kan se få.


Visst är det trevligt med folk som håller liv i ett forum, men om drygt hälfen av alla inlägg är "sööök!" och liknande känns det som att forumet har misslyckats.

Personen på bilden har ingeting med inlägget eller mig att göra

1 Comments:

At 7:18 em, Blogger Anton said...

Topplista? Kan inte komma på någonstans där det finns en topplista faktiskt, även om jag helt klart förstår vad för forum du tänker på ;)..

 

Skicka en kommentar

<< Home